Smart solutions to make the most out of a reduced store space are here: the new store of sportswear brand Descente Blanc Daikanyama in Tokyo, designed by Jo Nagasaka/Schemata Architects, features operable hanger racks in the ceiling that ascend and descend if requested. As a result of this technology, the 92 sqm of the first floor feel unobstructed whenever the racks are up and rotatory product presentation is allowed so that consumers feel like they are in a new environment every time they step into it.

The exterior walls are completely made of glass, as a contrast to the brick-walls erected for the nearby buildings in the commercial facility. Inside, untreated concrete meets a powder-coated red steel staircase that leads to the second floor, optimizing space under the staircase with a curtained changing room. Wood and metal benches are spread throughout the shop while footwear is showcased in gridded metal shelves and display cubes.









All store images have been photographed by Kenta Hasegawa

Descent Blanc Daikanyama
CUBE DaikanyamaC
19–4-7 Sarugaku-cho
Shibuya-ku, Tokyo
Japan